Καταγγελία [24-10-2012]

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Βόρειας Χαλκιδικής «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»  καταγγέλλει την παράνομη και βίαιη σύλληψη και κράτηση μέλους του Δ.Σ. του συλλόγου μας, που εκπροσωπώντας το σύλλογο συμμετείχε στη διαμαρτυρία ενάντια στην επένδυση χρυσού που επιχειρείται στην περιοχή της Β. Χαλκιδικής.

Οι εκπαιδευτικοί της Α/θμιας Εκπ/σης της Β. Χαλκιδικής με προηγούμενο ψήφισμα γενικής συνέλευσης, έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους για τη συγκεκριμένη επένδυση, γιατί πιστεύουν ότι θα επέλθει όχι απλά υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος αλλά η πλήρης καταστροφή του.

Οι εκπαιδευτικοί πρώτοι και με το παράδειγμά τους πρέπει να διδάσκουν στα παιδιά, αυτά που η ίδια η πολιτεία περιέχει στα αναλυτικά προγράμματα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Αντί λοιπόν να επαινείται η συνάδελφός μας για τη στάση της αυτή και να προβάλλεται ως φωτεινό παράδειγμα για μαθητές και τοπική κοινωνία, οδηγείται στα δικαστήρια σαν να έκανε κάποιο έγκλημα, ενώ απλά συμμετείχε στη διαμαρτυρία χωρίς να έχει καμιά ανάμειξη στα επεισόδια που έγιναν.

Δε φτάνει που έχει απαξιωθεί ο εκπαιδευτικός αλλά και γενικότερα ο κάθε εργαζόμενος με την πρωτοφανή βάρβαρη οικονομική πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται, δε φτάνει που έχει απαξιωθεί η εκπαίδευση με την υποχρηματοδότηση που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων, τώρα διώκεται και το δικαίωμα της διαμαρτυρίας για την προστασία του τόπου μας. Βέβαια η αντιλαϊκή πολιτική πάντα πάει χέρι χέρι με την καταστολή.

Απαιτούμε, όχι απλά να αθωωθεί η συνάδελφός μας, αλλά να μην οδηγηθεί ούτε σε δίκη για πράξεις που δεν έκανε.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Ευάγγελος Αρβανίτης                                         Αναστάσιος Κωτάκης

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s