Διανομή φρούτων σε μαθητές

iStock

Αγαπητοί συνάδελφοι του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τις τελευταίες μέρες έχουν έρθει μηνύματα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από την εταιρία ΝΤΟΛ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ σχεδόν σε όλα τα σχολεία της περιοχής μας, για να τα επισκεφθεί στα πλαίσια του προγράμματος «Πρόγραμμα ενεργειών υγιεινής διατροφής-σωστής εκπαίδευσης στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας-Διανομή φρούτων στους μαθητές», όπως ακριβώς αναφέρεται και στο υπ. αριθμ. Φ. 14/698/131744/Γ1 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α..

Πιστεύουμε ότι με το έγγραφό του το υπουργείο υποτιμά τη νοημοσύνη των εκπαιδευτικών, όταν εκθειάζει τη συγκεκριμένη εταιρία – με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης προς τους Έλληνες καταναλωτές, λέει – και ότι το 20λεπτο πρόγραμμα που εφαρμόζει στοχεύει όχι στη διαφήμιση της συγκεκριμένης εταιρίας, λέμε εμείς, αλλά στην ανάδειξη της διατροφικής αξίας των φρούτων στις ηλικίες 6-12 ετών όπως λένε αυτοί.

Συγχρόνως υποβαθμίζει το έργο των εκπαιδευτικών, εννοώντας ότι ένα 20λεπτο πρόγραμμα από κάποιον ειδικό και το μοίρασμα μιας μπανάνας σε κάθε παιδί, αντικαθιστά  τη δουλειά που κάνουν οι εκπαιδευτικοί για έξι χρόνια στον τομέα της υγιεινής διατροφής και της σημασίας των φρούτων.

Είναι πρόκληση η πολιτεία που έχει φέρει στα όρια της εξαθλίωσης τον ελληνικό λαό, να δίνει την άδεια να δώσουν οι εκπαιδευτικοί ονόματα «άπορων» οικογενειών, για να στείλει η εταιρία σε κάποιες απ’ αυτές κάποιες ποσότητες φρούτων.

Για όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι το παραπάνω έγγραφο αποτελεί προσβολή προς τον εκπαιδευτικό κλάδο και προς τους γονείς των μαθητών μας και σας ζητούμε σαν το ανώτερο συνδικαλιστικό μας όργανο να ζητήσετε να ανακληθεί η άδεια προς τη συγκεκριμένη εταιρία και προς κάθε εταιρία που προσπαθεί με το μανδύα της δήθεν σωστής ενημέρωσης και της κοινωνικής ευαισθησίας να μπει στο χώρο της εκπαίδευσης.

    Δε χρειαζόμαστε καμιά εταιρία στα σχολεία.

    Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα δημόσιο δωρεάν σχολείο, σύγχρονο, αναβαθμισμένο με όλα τα εφόδια για την καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών του λαού μας.

Για  το  Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                Ο Γεν. Γραμματέας

Αρβανίτης Ευάγγελος                                 Κωτάκης Αναστάσιος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s