Ψήφισμα για το Πολυτεχνείο

   Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 αποτελεί αναμφισβήτητα κορυφαία στιγμή αντιδικτατορικής πάλης της ελληνικής νεολαίας και του λαού.
   Συνθήματα όπως «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ» έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στη συνείδησή μας και αποτελούν και σήμερα, σε συνθήκες πλήρους εξάρτησης από τους οικονομικούς εξουσιαστές μας, τα κυρίαρχα συνθήματα στους αγώνες εναντίον της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που βιώνουμε.
   Αυτή η λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων που εξωθεί όλο και περισσότερα λαϊκά στρώματα στη φτώχια, κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη για να επαναφέρουμε στο μυαλό μας τους στόχους της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Δεν ήταν μόνο ένας Αντιφασιστικός – Αντιμπεριαλιστικός αγώνας αλλά και ένας αγώνας για δουλειά, μόρφωση, ευημερία και δικαιοσύνη. Ένας αγώνας για κοινωνική ισότητα, για αξιοπρεπές επίπεδο ζωής.
   Μετά από 38 χρόνια όλο και πιο επίκαιρα γίνονται τα μηνύματα της επετείου για αφύπνιση των αγωνιστικών μας φρονημάτων. Όλο και πιο αναγκαία η συσπείρωση για ξεσηκωμό και αποτίναξη της σύγχρονης χούντας του «ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ».
   Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Β. Χαλκιδικής «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να οργανώσουν γιορτές στα σχολεία τους και να συμμετέχουν στις κατά τόπους εκδηλώσεις για την επέτειο.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κωτάκης Αναστάσιος Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ζήσης Απόστολος

Σχολιάστε